papierenzo

Het adres voor Japans papier

Giga Origami in het Tropenmuseum 15 juli 2014

Filed under: Uncategorized — papierenzo @ 20:41
7 juli tot en met 31 augustus 2014 in de Lichthal

De hele zomer, tot en met 31 augustus, kan iedereen vouwen en meebouwen aan een uniek kunstwerk van origamivogels. De beroemde Lichthal van het Tropenmuseum is daarvoor speciaal leeg gemaakt. De gigavogels die de Zwitserse origamimaster Sipho Mabona voor het Tropenmuseum heeft gemaakt, geven het project letterlijk en figuurlijk een vliegende start. Vouw mee en laat het kunstwerk aanzwellen tot een zwerm van duizenden origamivogels!

Vouw elke dag mee aan het unieke origami kunstwerk in het Tropenmuseum

Kick-off

De kick-off vindt plaats op de eerste maandag van de zomervakantie, 7 juli 2014. Origamimaster Sipho Mabona is al aan de slag gegaan met enorme vellen papier. Zijn gigantische vogels zweven al door de lucht in de Lichthal van het Tropenmuseum. 

Praktische info

Elke dag van 7 juli t/m 31 augustus kan je vouwen tussen 10.00 – 17.00 uur. Van 12.00 – 16.00 uur kan je vouwen onder begeleiding. 

Origamimaster

Sipho Mabona (1980, Luzern) is een professionele origami-artiest. Onlangs creëerde hij nog een levensgrote olifant van één vel papier. Zijn werken laten een groot scala aan verschillende origamistijlen zien. Van zeer ingewikkelde figuratieve ontwerpen tot abstracte geometrische vormen.

www.tropenmuseum.nl/gigaorigami

 

 

Plaats een reactie